Maak nu een afspraak voor een bezoek aan de winkel! Maak afspraak

Home ›› Isolerende Kozijnen

Isolerende kozijnen zijn een duurzame keuze

Isolatie is een hot item door onder meer de klimaatverandering en de hoge energieprijzen. Isolerende kozijnen houden de warmte binnen. Dat zorgt aan de ene kant voor een aangenaam binnenklimaat en anderzijds voor lagere stookkosten. Het assortiment Profel kozijnen van Paul & Paul omvat kozijnen van verschillende materialen en in diverse kleuren en stijlen. Profel kozijnen staan bekend als duurzame kozijnen.

Wat doet goede isolatie direct en wat levert het later op? Isolerende kozijnen voorkomen onnodig warmteverlies. Dat is goed voor het klimaat en u bespaart door minder energieverbruik op uw energiekosten. Isolerende kozijnen zijn er voor elk type raam. Of u nu voor een kiepraam, draaikozijn of draai-kiepraam kiest. De kozijnen en deuren van Paul & Paul gaan decennialang mee. Daarmee is het zowel een duurzame keuze, als een investering voor de lange termijn.

isolerende kozijnen raamkozijn
Neem contact op

Isolerende kozijnen

De isolerende werking van deuren en kozijnen kunnen enorm verschillen. De isolerende werking wordt in brochures en winkels met de U-waarde aangegeven. De U-waarde geeft de hoeveelheid warmte aan die uw deuren en kozijnen doorlaten. Laat bijvoorbeeld een kozijn veel warmte door, dan heeft dat kozijn een hoge U-waarde. Kozijnen met een lage U-waarde zijn dus de meest isolerende kozijnen, want hun isolatieprestatie is het hoogst. De U-waarde van een deur is de gecombineerde U-waarde van het kozijn, het glas en het deurpaneel.

Materiaal en onderhoud

Het materiaal van de kozijnen is ook van invloed op de isolatie. Ondanks dat de isolatiewaarde van de kozijnen minder zwaar telt dan die van het glas, maakt het materiaal wel verschil. De beste isolerende kozijnen zijn van hout, maar die hebben veel onderhoud nodig en vallen bovendien in het hoogste prijssegment. Daartegenover staan de budgetvriendelijke kozijnen van kunststof die weinig tot geen onderhoud nodig hebben. De derde optie is aluminium kozijnen. Daarmee heeft u onbeperkte keuze in stijl en kleur. Aluminium kozijnen bieden de beste veiligheid. Ook kunt u voor kunststof kozijnen met een aluminium look kiezen. Alle kozijnen worden voor u op maat gemaakt.

Isolerende kozijnen: duurzaam

De kozijnen in het assortiment van Paul & Paul zijn Profel kozijnen. Duurzaamheid is een belangrijke pijler in de bedrijfsvoering van Profel. Kozijnen en deuren gaan een leven lang mee, dus zijn van nature duurzaam. De houten isolerende kozijnen van FSC-hout uit duurzaam beheerde bossen. Verder streeft Profel naar circulariteit, dat meer is dan alleen recycling. Materialen zonder kwaliteitsverlies kunnen opnieuw worden gebruikt. Het aluminiumafval of -overschot keert terug naar de productieketen in plaats van dat het naar de schrootverwerking gaat. Van pvc-afval worden door partners van Profel nieuwe producten gemaakt.

isolerende kozijnen voordeur
Neem contact op

Meer informatie over isolerende kozijnen?

Wilt u meer informatie over isolerende kozijnen? Neem vrijblijvend contact op met Paul & Paul. Wij zijn gespecialiseerd in zonwering, overkappingen en uiteraard kozijnen. Paul & Paul staat in Zuid-Holland bekend om verschillende producten voor aangenaam wonen en buitenleven. Dat komt door bijna twintig jaar ervaring en momenteel drie vestigingen. U vindt onze showrooms in Bergschenhoek, Krimpen aan den IJssel en Nieuwerbrug aan den Rijn.

Neem contact op

Scroll naar boven