Nieuwsoverzicht Paul & Paul

Energie besparen met zonnepanelen

05-07-2016 - De afgelopen jaren is er steeds meer aandacht gekomen voor manieren om milieubewust om te gaan met energie en om op duurzame manieren energie op te wekken.

De meest populaire manier, zowel onder bedrijven als onder particulieren, is om energie op te wekken met behulp van zonnepanelen. Het grote voordeel is dat er op deze manier gebruik wordt gemaakt van een onuitputtelijke energiebron, wat de keuze voor zonnepanelen een verstandige investering voor de toekomst maakt.

Besparen met zonnepanelen


Het laten installeren van zonnepanelen wordt niet voor niets een investering genoemd. Het gaat hierbij namelijk over een aanzienlijke installatie- en aanschafprijs (waarover overigens wel de BTW teruggevorderd kan worden). Echter, zoalsEnergie besparen met zonnepanelen het hoort bij een investering, verdien je deze kosten over de lange termijn terug.

Doorgaans bedraagt deze terugverdientijd 7 tot 10 jaar. Na installatie begin je dus wel direct met het besparen op de kosten van je energierekening en na de terugverdientijd ben je in staat om kosteloos te voorzien in je energiebehoefte.Bovendien is het mogelijk om het overschot aan opgewekte energie weer terug te verkopen aan de energieleverancier. Het mag hieruit wel duidelijk zijn waarom de financiële kant bij het laten installeren van zonnepanelen voor veel mensen een doorslaggevende factor is.

Soorten zonnepanelen


Niet ieder zonnepaneel is het zelfde, er bestaan verschillende typen zonnepanelen ieder met verschillende eigenschappen. Ze zijn in drie categorieën onder te verdelen: monokristallijn, polykristallijn en dunne film zonnepanelen. De namen komen voort uit het materiaal waar de panelen van gemaakt zijn.Bij de mono- en polykristallijn panelen zijn de cellen vervaardigd van silicium.

De wijze waarop de vervaardiging plaatsvindt, bepaalt of het een mono- of polykristallijn paneel wordt. Het grote verschil in de typen zonnepanelen zit hem in het rendement en de prijs. De monokristallijn panelen zijn het best om de zonne-energie te genereren en dit hoge rendement maakt het bij uitstek geschikt als er weinig ruimte is om zonnepanelen te plaatsen. De polykristallijn panelen hebben een lager rendement, maar zijn daarentegen wel een stuk scherper geprijsd. De dunne film zonnepanelen worden vanwege hun lage rendement en prijs vooral gebruikt in apparatuur zoals rekenmachines en horloges, maar nog niet voor op het dak.

Meer weten over zonnepanelen en hoe u energie kunt besparen? Kijk dan op zonnepanelengids.com


< Terug naar het overzicht

Showroom & Hoofdvestiging
Weg en Bos 107
2661 DM Bergschenhoek
 

Showroom
Stad en Landschap 23
2923 BK Krimpen aan den IJssel

Paul & Paul © 2015 | Privacybeleid | Sitemap 
    
Gerelateerde pagina's[+] Gerelateerde pagina's[-]