Home ›› Raamkozijn

Raamkozijn kiezen

Elk gebouw heeft ermee te maken - want elk gebouw heeft een goed raamkozijn nodig. En ondanks dat alle kozijnen misschien redelijk op elkaar lijken, zit er veel verschil in het onderhoud, de isolatiewaarde en het glas. Belangrijk dus om u goed in te lezen voor u tot aankoop over gaat. 

Raamkozijn kiezen - tips!

Er zijn kozijnen in vele verschillende formaten, materialen en soorten - van het kunststof draaikozijn tot aan een oud houten guillotinekozijn tot aan een aluminium valkozijn. Om de beste keuze te maken, is het noodzakelijk om u te verdiepen in de verschillende varianten. Zo is het goed om te letten op de volgende punten:

  1. Wat voor materiaal kiest u? Gaat u voor kunststof, hout of aluminium?
  2. Isolatie: de isolatiewaarde kunnen per materiaalsoort verschillen.
  3. Type kozijn: Hierbij is het verstandig om na te denken wat handig is op lange termijn. Kiest u voor een valraam, vast raam, schuifpui of een draai-kiepraam?
  4. Stijl: natuurlijk wil het oog ook wat. En ondanks dat kozijnen niet veel van elkaar verschillen, kunt u met het kiezen van een passende kleur een voor u wenselijk uiterlijk creëren.

raamkozijn 1

raamkozijn 2

Advies van een doorgewinterde kozijnenbouwer

Paul & Paul is zo’n expert die van wanten weet. Al sinds 2002 zijn Joop en Arie Paul met een eigen bedrijf actief in de kozijnenwereld, ze hebben dan ook ruime ervaring met elk type raamkozijn. In de loop van de tijd heeft Paul & Paul een bedrijfsmodel uitgewerkt die kwaliteit garandeert.

Ten eerste doen we bij Paul & Paul alles zelf: van de inmeting tot aan de montage op locatie en de nazorg. Dat alles gebeurt daarnaast met personeel dat door Joop en Arie zelf is opgeleid. Want alleen dan weet u zeker dat alles op de juiste manier gebeurt. Ten slotte doen we alles in duidelijk overleg met de klant, zo kunnen we de zaken afstemmen op hun wensen en budget. Deze methode heeft zichzelf inmiddels bewezen, aangezien we uitgegroeid zijn tot één van de grootste kozijnenzetters van Zuid-Holland. Daar zijn wij trots op!

Raamkozijn van de beste kwaliteit

Deze ruime ervaring zorgt er ook voor dat we onze weg weten tussen alle kozijnenmerken. Door uitdaging en evaluatie wijs geworden, weten we inmiddels welke kozijnen de moeite waard zijn. Daarom zijn we sinds jaar en dag een partnerschap aangegaan met Profel. Deze uitstekende kozijnenbouwer heeft zijn sporen verdiend, zowel op het gebied van isolatie, levensduur als stijl. Profel hanteert bijvoorbeeld een fabrieksgarantie die wel kan oplopen tot 10 jaar. Ze produceren eveneens met aandacht voor het uiterlijk: zo zijn hun kunststof kozijnen nauwelijks van de authentieke houten te onderscheiden! Met deze samenwerking komt het beste van beide werelden samen: wij adviseren u over de beste soort kozijnen, die Profel met wereldklasse kan produceren - en wij dan vervolgens passend kunnen monteren.

Contact voor een afspraak

Als deze werkwijze u aanspreekt, schroom dan vooral niet om een afspraak in te plannen in één van onze drie showrooms. Dan gaan we eens rustig met u om de tafel te zitten, om uiteindelijk tot het beste raamkozijn voor u te komen.

Maak een afspraak

Scroll naar boven